Доступність посилання

ТОП новини

Розстріл військовими РФ чоловіка з інвалідністю у Вовчанську – прокуратура відкрила справу


Раніше в Нацполіції повідомляли про випадки розстрілу або поранення цивільних, які сталися у перші дні наступу російських сил на Вовчанськ (на фото: наслідки російського удару по місту, 11 травня 2024 року)
Раніше в Нацполіції повідомляли про випадки розстрілу або поранення цивільних, які сталися у перші дні наступу російських сил на Вовчанськ (на фото: наслідки російського удару по місту, 11 травня 2024 року)

Харківська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо розстрілу російськими військовими людини з інвалідністю у Вовчанську.

Так правоохоронці відреагували на відео, яке опублікував у своєму телеграм-каналі журналіст Андрій Цаплієнко.

За даними Цаплієнка, аеророзвідники під час моніторингу повітряного простору над Вовчанськом виявили тіло загиблої людини в колісному кріслі поблизу місцевої лікарні, яку захопили російські військові.

«Правоохоронці розглядають версію, що потерпілий намагався відʼїхати подалі від медичного закладу, але військові ЗС РФ розстріляли його та кинули у кріслі колісному стояти посеред розбитої вулиці», – повідомляє прокуратура.

У відомстві додають, що досудове розслідування веде Управління Служби безпеки в Харківській області.

Читайте також: Зниклі волонтери та розстріл впритул – правоохоронці розповіли про злочини військ РФ на Харківщині

Андрій Цаплієнко опублікував відео із кадром людини в інвалідному кріслі вдень 17 травня. За його даними, це чоловік, якого застрелили російські військові в окупованій частині Вовчанська. Як пише Цапілєнко, українські військові вважають, що він намагався втекти від лікарні, коли російські загарбники розстріляли його та залишили тіло у візку посеред вулиці.

Напередодні начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції у Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що правоохоронцям відомо про факт вбивства російськими військовими одного цивільного у селі Стариця поблизу Вовчанська.

Болвінов нагадав і про випадки розстрілу або поранення цивільних, які сталися у перші дні наступу російських сил на Вовчанськ. Йдеться, зокрема, про розстріл автівки двох волонтерів, які евакуйовували людей. Один із волонтерів, ймовірно, загинув, інший був поранений, вони вважаються зниклими безвісти.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG