Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» запроваджує планові відключення світла в усіх регіонах України


Київ під час відключень світла, Україна, 31 жовтня 2022 року. Фото архівне
Київ під час відключень світла, Україна, 31 жовтня 2022 року. Фото архівне

«Укренерго» запроваджує контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України, йдеться у повідомленні компанії у телеграмі.

Сьогодні, 15 травня, відключення можливі з 19:25 до 22:00, наголошують енергетики.

Завтра, 16 травня, обмеження діятимуть з 00:00 та впродовж доби по всій Україні для побутових та промислових споживачів.

«Будуть діяти планові обмеження – графіки погодинних відключень. Це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною», – вказано у дописі.

Компанія наголошує, що вже передала ліміти споживання для кожного регіону. Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у кожному регіоні, можна буде в кабінеті споживача і на офіційних сайтах обленерго.

«Укренерго» наголошує, що причиною такого рішення є збільшення споживання електроенергії під час похолодання.

«Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня», – пояснюють енергетики.

Ввечері 14 травня в усіх областях України 21:00 до 00:00 запровадили екстрені відключення світла. Вранці 15 травня через дефіцит електроенергії у всіх регіонах України знову були аварійні відключення, зокрема і для побутових споживачів.

Російські війська цієї весни неодноразово атакували об’єкти енергетичної інфраструктури в Україні. Зокрема, вночі і вранці 8 травня, за даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації й передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Після цього через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» запровадила обмеження на енергопостачання для промисловості й бізнесу, але також попередили – не виключені вимкнення побутових споживачів.

Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури Міністерство енергетики України оцінило збитки для енергосистеми в понад мільярд доларів, розповів профільний міністр Герман Галущенко.

Форум

XS
SM
MD
LG